Farklı branşlarda donanımlı eğitmenlerle verdiğimiz eğitimler, öğrencilerimizin hayatında fark yaratıyor.
İHA - Mekatronik eğitimini alan öğrenci-lerin teorikte aldığı bilgileri proje bazlı uygulayabilecekleri, üretim açısından ahşap ve metal üretim teknolojilerini içeren ve daha pek çok olanağa sahip bir atölyedir. Tasarlanan projeler bu atölyede hayat bulacak ve teknoloji odaklı Teknofest benzeri yarışmalara buradan çıkan projelerle katılım sağlanacaktır.
11+ yaş üzerindeki gençlerimizin her geçen gün gelişen dünyamızda temel bilgi ve farkındalık düzeylerini arttırmak, çeşitli konularda kişisel becerilerini geliştirmek ve aynı zamanda farklı bakış açılarıyla yaşadıkları dünyayı sorgulama becerilerini güçlendirmek amacıyla; gönüllülük, liderlik, afet bilinci eğitimi, ilkyardım, çevre koruma, ekolojik okuryazarlık, trafik eğitimi, kültürel farkındalık, bağımlılıkla mücadele gibi konularda atölye çalışmaları ve uygulamaları gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.
Atölye çalışmaları ile birey kendini daha iyi ifade eder hale gelerek; sosyal ortamlarda, eğitim hayatında, iş hayatında daha etkin başarı sağlar. Yazarlık, drama, diksiyon, hızlı okuma, iletişim branşları ile eğitime katılma-sıyla gelecek yıllarında etkin başarılı bireyler olmasını sağlar. Yeteneklerini keşfetmesini destekleyen, mevcut yeteneklerini de daha da güçlü hale gelmesiyle kendine güvenen, üretken birey olmalarını destekleyen, kişisel gelişimini tamamlamış birey olma ayrıcalığını kazanması amaçlanır.
Bireyleri organik oyuncaklarla tanıştır-mak ve üretkenliğe katkı sağlamaktır. Örgün eğitim de yer alan öğrencilerimize oyuncak tasarımlarını yaparken ufuklarını ge-nişletmek, tasarımlarını üretmenin verdiği hazzı yaşarken el becerilerini geliştirmeyi plan-lamaktayız. Yetişkin bireyler içinde hobilerini icra ederken keyifli vakit geçirmelerini sağlamak ve ürettikleri oyuncakları pazarlayarak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını planlamaktayız.
Atölyemizin öncelikli hedefi gençlere ulaş-maktır. Onların sosyalleşmesi, sosyalleşirken de doğru müzik ve çalgı aleti eğitimini almaları, farklı müzik alanlarını ve farklı çalgı aletlerini tanımaları, anlamaları, öğrenmeleri amaçlan-mıştır. Ayrıca gençlerin öncelikli olarak kendi kültürlerinin müzik yapısını, türkülerini, ezgilerini tanıyıp bu zengin mirasın devamlılığını sağla-maları hedeflenmiştir. Kendi türküsünü söyle-yen, bağlamasını çalan genç asla kültür erozyonuna uğramayacaktır.
Fotoğraf çekimi kursunu bitiren bireyin; Temel düzeyde fotoğraf bilgisine sahip olması, Fotoğraf ve fotoğrafçılığın tarihî gelişim süreci bilgisine sahip olması, Fotoğraf makinesini hazırlaması, Fotoğraf makinesi ayarlarını hatasız yapması, Fotoğrafı çekilecek ortamın ışık özelliklerini belirlemesi, Çekilmiş bir fotoğrafın ışık özelliklerini temel düzeyde analiz etmesi, Temel kompozisyon ilkelerine uygun fotoğraf çekimi için kompozisyon oluşturması, 8. Temel ışık ve kompozisyon kurallarına göre fotoğraf çekmesi amaçlanmaktadır.